För några månader sedan samlades Meetod för ett hackaton där vi fokuserade på att ta fram en app för designprinciper. Appen bygger på vår välbesökta sajt Design Principles FTW, ett bibliotek med designprinciper från kända designprofiler och organisationer. Nu är den klar!

Vi har tagit de bästa delarna från vårt stora bibliotek och komprimerat dem till en snabb och smidig app. Perfekt för att döda lite tid på tåget eller när du står i kön till kassan. Eller varför inte när du behöver inspiration för ett nytt designprojekt?

Designprinciperna är uppdelade i kollektioner.
Appen innehåller ett bibliotek av designkollektioner, där man precis som på hemsidan kan bläddra bland kollektioner av designprinciper och dess författare. Med appen kommer även en del ny funktionalitet, t.ex. en kategorisering som gör det lätt för dig att bläddra bland kollektioner av UX-legender. I sökmotorn finns även taggar som du kan söka bland.
Det är lätt att filtrera din sökning med kategorier och taggar.

Med så många designprinciper är det inte alltid lätt att veta var man ska börja. Därför har vi tagit fram en funktion som slumpar fram en designprincip åt dig. Ett snabbt sätt att få en försmak på en kollektion eller författare!
Du kan slumpa fram designprinciper med principgeneratorn.
Appen är byggd med hjälp av ramverket Ionic, vilket är ett smidigt sätt att bygga native eller progressive webb appar. Ramverket tillåter dig skapa appar med hjälp av vanliga webbteknologier som HTML, CSS, Javascript, Angular samt Typescript.

Så, vad väntar du på? Ladda ner och testa appen här!