2019 börjar nå sitt slut och det är dags för en sammanfattning av året. Det har varit ett händelserikt år för oss på Meetod, men vad har egentligen hänt? Läs vidare för att veta mer om årets höjdpunkter! 

Ett gäng nya ansikten

2019 har varit tillväxtens år här på Meetod. Vi har dubblerat personalstyrkan och är nu 7 glada ansikten med olika kompetensområden. 💪

Teamet har fått ett helt gäng nya ansikten och med det ny kompetens. I januari anslöt sig vår UI-designer Emil till teamet, tätt följt av vår kommunikationschef och contentkreatör Filip. Under våren tillkom Urban till teamet som kund- och marknadsansvarig för våra egna produkter, där vår säljare Ida har stärkt upp som timanställd. Och vår forna praktikant Samantha avancerade raketsnabbt från timanställd till heltidsanställd UX-designer i september! 

Under hösten gjorde även Michele, Marcus och Sebastian sin praktik hos oss, som en del av deras utbildning inom front end-utveckling. Jättekul tycker vi! 🥳

Meetod har fått förstärkning av ett helt gäng nya ansikten under året.

Flytt till nya lokaler 

I och med den stora tillväxten har vi flyttat till större lokaler. I april gick flyttlasset till Videum Science Park, där vi har gott om utrymme för kreativa brainstorms och fokuserat kodande. Här har vi nära till inspirerande föreläsningar och spännande företag - och fredagsgodiset i receptionen är såklart uppskattat! 😍

I april flyttade vi in i våra nya lokaler på Videum Science Park.

En stor blandning projekt

Vi fortsätter vårt arbete med Danfoss Power Solutions för att förbättra deras verktyg för grafisk programmering för hydrauliska system. Under året har vi även gjort ett arbete för Danfoss digitala plattform och med ett av de andra segmenten under Danfoss-paraplyet, Danfoss Parts & Services


Vi har tidigare varit involverade i Mickis återförsäljarsystem, men steppade upp i och med ett större arbete med Mickis sajt Mickiandfriends.se där vi stått för både design och utveckling. Vi fortsätter också vara involverade i kontinuerlig vidareutveckling och SEO av sajten.


Utöver det har vi även gjort projekt i samarbete med Tieto, där vi varit underkonsulter för projekt med Sveaskog och Stora Enso


Andra projekt vi varit involverade i är Measure and Change's nya sajt, InBooks tjänst för bokföring. Dessutom har vi arbetat med Mionix, IKEA, Abetong, Företagsfabriken och Telenor Connexion.

Boards on Fire är on fire 🔥

Vår egenutvecklade produkt Boards on Fire är optimerad för företag och organisationer som vill effektivisera sitt förbättringsarbete. Den utvecklades i samarbete med Växjö kommun som använder den under sina pulsmöten.

I maj kunde vi glatt meddela att sängleverantören Beds by Scapa anslutit sig som kund, och under sommaren har även batteritillverkaren Micropower anslutit sig. Desstom har även Lantmännen Unibake och Väderstad kommit igång med tjänsten nu under hösten!

Under Digitala Veckan fick vi möjlighet att presentera Boards on Fire här på Videum Science Park. Gabriel höll även ett föredrag om hur Boards on Fire använts på företag för digitalt förbättringsarbete. Och som om det inte vore nog drog ett gäng av oss iväg till IoT Arena på Elmiamässan - samma vecka!

Under Digitala Veckan höll Gabriel ett uppskattat föredrag om hur Boards on Fire använts på företag för digitalt förbättringsarbete.
Filip snackar Boards on Fire på Elmiamässan.

Länge leve nyfikenheten! 🤓

Nyfikenhet är en viktig ledstjärna på Meetod! Så fort det finns tillfälle ser vi till att tanka inspiration - både på och utanför kontoret. En gång i månaden håller vi Meetod Academy, där vi under en heldag får en chans att grotta ner oss i något som fångat vårt intresse. Under slutet av dagen samlas vi för att visa vad vi gjort och berätta om vad vi lärt oss, allt följt av applåder och busvisslingar såklart! 👏

Under året har vi hunnit med studiebesök på både ICON, Fortnox och några av ateljéerna i Italienska Palatset. Ett intressant sätt att se hur andra arbetar som verkligen sätter igång skaparlust och kreativitet!

Nyfikenheten driver oss att ständigt söka inspiration både på och utanför kontoret.

Under året har vi även hunnit med att bjuda in till UX-bio två gånger. 🍿 I och med de nya stora lokalerna har vi möjlighet att bjuda in fler designintresserade, vilket ger ett utmärkt tillfälle för snack kring UX och att knyta kontakter. Håll utkik på sociala medier eller här på bloggen för nästa tillfälle!

Dessutom har vi tillsammans med UX-designern Märta på Fortnox startat en UX-bokklubb. Genom den får vi möjlighet att förkovra oss i intressanta böcker inom UX-design, för att sedan träffas och ha minst lika intressanta diskussioner om vad vi lärt oss. Om du också vill vara med, släng iväg ett mail till gabriel@meetod.com!

Sist men inte minst...

Gabriel har hållit föreläsningar på både Linnéuniversitetet och EC Utbildning. Det är ju särskilt smidigt när vi även har dem som grannar!

Och så måste vi ju få skryta lite om den press vi fått under året! Vi har synts i både Smålandsposten och på VXOnews. Det har verkligen varit ett spännande år för oss på Meetod. Nu hoppas vi på ett minst lika spännande 2020! ✨